Enkelte har vel ikke helt skjønt det

http://www.fyret.nu/2013/04/25/norske-flagg-onskes-fjernet-fra-17-mai-tog/

Les først saken som jeg linket over her. Etter det kan dere gjerne lese videre her, om dere ønsker det.

HVA TENKER FOLK MED!? Når det faktisk blir tema å bruke andre enn norske flagg på 17. mai synes jeg ting har gått noen hundre skritt for langt. Jeg har ikke noe i mot utlendinger, det har jeg ikke. De må være så god å komme hit om de ønsker det, men da skal de holde seg til å respektere norsk kultur og tradisjon. Basta bom! Først, for en stund siden var det skoler hvor barn ikke fikk lov å gå med nisselue rundt juletider, fordi innvandrere gikk på samme skolen, og ikke var kristne. HALLO, kommer du til Norge må du forberede deg på at vi har våre NORSKE tradisjoner. Norge har vel ikke satt forbud mot burka eller hijab som utenlandske kulturer tar med seg inn i landet, men å ikke la norske barn, som faktisk er fra Norge gå med nisselue til jul, det er utenkelig, må jo vise respekt.


(bilde lånt fra artikkelen i begynnelsen av innlegget)

Og plutselig dukker det opp en sak hvor det står at en skole fjerner norskeflagget fra 17. mai toget, og lar barn fra andre land bruke sitt eget flagg. Jeg skal på ingen måte nekte barn å veive med flagget fra sitt eget land, men da kan de gjøre det på en annen dag enn 17. mai, som tross alt er en dag hvor vi feirer at norge fikk grunnloven sin. Det er NORGES NASJONALDAG, tenk litt over det. NORGES..... nasjonaldag. Om det er viktig å vifte med sitt eget flagg på nasjonaldagen, så gjør det da heller på nasjonaldagen til landet ditt, for kommer du til Norge synes jeg det bør være en viss respekt for norsk tradisjon, selv om norske mennesker også kan ta visse hensyn. Kanskje vi til og med begynner å komme for langt for å feire nasjonaldagen med barnetog? Men skal det i det heletatt være barnetog, så mener jeg at flagget skal være norsk eller lagt igjen hjemme for dagen. 

Takk, nå skal jeg holde kjeft.

3 kommentarer

Turi
-26.04.2013 kl:10:24


Jeg kunne ikke vært mer enig Ine. Er på ingen måte rasist og har mange venner som ikke er etnisk norske. Men på nasjonaldagen til Norge hører det ikke hjemme med andre flagg enn det norske. Norges nasjonaldag skal jo feires for Norge, det feires ikke for alle verdens land. Må da vel være bedre og få en Nasjonal følelse for det landet du kommer til, føle at du er en del av et fellesskap med frie tanker og lov til å ytre meninger. Mener jeg da.
-26.04.2013 kl:13:17


http://www.smp.no/nyheter/article7457099.ece

Dette er den OPPRINNELIGE saken. Fyret har valgt å gjøre den om.

Aspøy har ikke planer om å FJERNE de norske flaggene, men ønsker å la elevene bruke flagg fra sine opprinnelsesland for å feire den multikulturelle skolens 90 års jubileum.
tonje marie - konditor
-26.04.2013 kl:13:21


Den kommentaren var fra denne brukeren.

Skriv en ny kommentar