april 2013

Enkelte har vel ikke helt skjønt det

http://www.fyret.nu/2013/04/25/norske-flagg-onskes-fjernet-fra-17-mai-tog/

Les først saken som jeg linket over her. Etter det kan dere gjerne lese videre her, om dere ønsker det.

HVA TENKER FOLK MED!? Når det faktisk blir tema å bruke andre enn norske flagg på 17. mai synes jeg ting har gått noen hundre skritt for langt. Jeg har ikke noe i mot utlendinger, det har jeg ikke. De må være så god å komme hit om de ønsker det, men da skal de holde seg til å respektere norsk kultur og tradisjon. Basta bom! Først, for en stund siden var det skoler hvor barn ikke fikk lov å gå med nisselue rundt juletider, fordi innvandrere gikk på samme skolen, og ikke var kristne. HALLO, kommer du til Norge må du forberede deg på at vi har våre NORSKE tradisjoner. Norge har vel ikke satt forbud mot burka eller hijab som utenlandske kulturer tar med seg inn i landet, men å ikke la norske barn, som faktisk er fra Norge gå med nisselue til jul, det er utenkelig, må jo vise respekt.


(bilde lånt fra artikkelen i begynnelsen av innlegget)

Og plutselig dukker det opp en sak hvor det står at en skole fjerner norskeflagget fra 17. mai toget, og lar barn fra andre land bruke sitt eget flagg. Jeg skal på ingen måte nekte barn å veive med flagget fra sitt eget land, men da kan de gjøre det på en annen dag enn 17. mai, som tross alt er en dag hvor vi feirer at norge fikk grunnloven sin. Det er NORGES NASJONALDAG, tenk litt over det. NORGES..... nasjonaldag. Om det er viktig å vifte med sitt eget flagg på nasjonaldagen, så gjør det da heller på nasjonaldagen til landet ditt, for kommer du til Norge synes jeg det bør være en viss respekt for norsk tradisjon, selv om norske mennesker også kan ta visse hensyn. Kanskje vi til og med begynner å komme for langt for å feire nasjonaldagen med barnetog? Men skal det i det heletatt være barnetog, så mener jeg at flagget skal være norsk eller lagt igjen hjemme for dagen. 

Takk, nå skal jeg holde kjeft.

Masse dritt på engelsk

Jeg begynner å bli gal. I morgen kveld er det frist på engelsk essay/novelle, og jeg har skrivesperre. Har en grei start, fått positive tilbakemeldinger på den også, men det hjelper meg lite når jeg får sperre etter 270 ord og vi må ha mist 800. Det suger, mildt sagt å ikke komme videre når jeg er så fornøyd med starten. Håper jeg ikke er den eneste som sliter med det her? Sleng gjerne inn noen tips om noen av dere sliter med det samme, men har råd å komme med. På forhånd takk.

Smakebit og illustrasjon, flink:
Fortell meg mer om hvor mye livet ditt suger

Joda, neida, men joda. Jeg skal mest sannsynlig ikke på Justin Bieber konsert. Har ikke fått tak i billetter, og nå begynner tiden å bli delvis knapp i forhold til å ordne opp med billetter, skyss og skole. Har innsett at det suger litt, jeg liker jo Justin Bieber. Til gjengjeld slipper jeg jo å stå klemt inntil tusenvis av hylende, gale beliebers og bli døv på både en og to ører, bli tråkket på til hver eneste tå jeg har på foten blir blå, og bli dyttet både hit og dit i fjortisenes forsøk på å trykke seg nærmere scena. Positive og negative ting med alt.

artig bilde

Får heller tilbringe uka på skolebenken, for så å dra hjem trøtt som en dupp og bruke resten av dagene på å stå på hodet i senga og se på dårlige TVprogram og vente til paradise begynner (og slutter) for så å legge meg i senga og se enda flere dårlige TVprogram. Egentlig er det ganske deilig det også. Skal jo uansett på jobb på torsdag, ikke så ille det heller. Neida, joda, neida.

Voldtatt av en transseksuell

I dag mener jeg at menneskeheten er håpløs etter å ha sett reaksjonen til folk når en transseksuell person sjekket inn på hotellet i dagens episode av paradise. "Er du redd for at han/hun skal voldta deg?"... Kjære Gud, hjelp meg her. Når ble det større sjanse for at en transseksuell, homoseksuell eller en person med hvilket som helst annet seksuelt standpunkt skal voldta noen enn at en "normal" heteroseksuell person skal gjøre det? Greit at det for mange er en uvant og spesiell setting, når de fleste kanskje ikke har vært borti noe lignende fra før, men enkelte reaksjoner blir litt for mye for min del. Mennesker er jo mennesker samme hvilken legning eller seksuell posisjon de har, så før mennesket på noen måte har vist tegn til å være en pervers drittsekk eller seksuell forbryter, så la nå personen være menneskelig til tross for at han eller hun er annerledes. Reaksjoner og spørsmål er jo greit til en viss grad det, men det får da være grenser for det også. Respekt folkens, der det ligger.Nå skal jeg slutte å irritere meg, klemme i meg en halv liter redbull, dytte en snuspose under leppa (ja, fy meg, idiotisk, takk, jeg vet) og plante nesa ned i matteboka for å håpe at jeg klarer å redde meg inn på en toer på morgendagens matteprøve. Sånn det står nå er jeg styggt redd jeg ender opp med stryk i matte til sommeren og to uker sommerskole for å slippe å ta opp igjen hele året. Kjenner jeg meg selv rett er jeg likevel lei meg på veine av meg selv fordi jeg mest sannsynlig sovner med ansiktet godt planta i boka etter 5 minutter, og våkner i tårer i morgen tidlig når jeg innser at jeg enda ikke har skjønt et eneste tall i hele boka. Men får vel også være litt positiv i dag og krysse fingrene for at jeg klarer å skjønne noe av det kapittelet vi har prøve i, og også noe av det siste vi skal gjøre i matte det året her og at jeg klarer å holde meg i alle fall på en toer så jeg består faget.

Takk for i dag og god natt, kyss og klem og sånn.