august 2013

Håpløs

Humøret mitt er så opp og ned om dagen som det kunne vært. Jeg har det veldig greit her i Oslo og skolen virker OK så langt, men som sagt har jeg ingen venner her enda og det har en tendens til å bli litt ensomt. Det er heller ikke akkurat veldig mange hjemmefra som tar initiativ til å holde kontakt og det lover jo veldig bra etter at jeg har vært borte nesten en hel uke (ja, det her var ironi). Kan jo ikke gjøre annet enn å se fram til når ingen gidder å sende en melding eller til og med svare når jeg tar kontakt. Kan faktisk ikke si at jeg gleder meg til å dra hjem i helger framover heller, fordi alt jeg skal er "jobb" og forpliktelser, ikke mer. Egentlig skulle jeg gjerne heller hatt en pauseknapp på alt rundt meg så jeg kunne flykte fra virkeligheten innimellom.

Jeg har det ikke så ille, ikke misforstå meg. Jeg liker å sette ting litt på spissen når jeg skriver, virkelig få ut det jeg har inni meg. Akkurat nå er kroppen min fylt opp med 20 kilo usikkerhet og ganske mange liter håpløshet. Jeg merker så godt at jeg er veldig sliten og lei av å være usikker og uvitende om hva jeg skal gjøre og hva som venter meg.

Skolen er ny, Oslo er nytt, alle mennesker jeg møter er nye og alt det gamle forsvinner før jeg engang har funnet ut hva som står for tur. Når jeg tenker meg godt om de kveldene jeg ikke får sove og ser realiteten i øynene skjønner jeg at alt jeg har av nettverk hjemme vil forsvinne for meg snart, at det er for mye å kreve av folk at de faktisk skal ha tid til meg og gidde å være med meg når jeg kommer hjem. Klart de har bedre ting å gjøre enn å lure på hva jeg driver med eller planlegge å være med meg. Jeg må snart ta et valg, jeg kan velge å legge bort alle forventninger og la folk falle fra som de selv vil og velger og håpe jeg får andre venner her i Oslo. Jeg kan også utsette skoleåret, rett og slett feige ut og flytte hjem. Gi opp, men da vinne ved at det vil være lettere å opprettholde kontakten med menneskene jeg allerede kjenner hjemme. I mitt hode nå om dagen virker det som at det ikke er mulig å få til begge deler til tross for at jrg faktisk skal hjem flere helger framover. Jeg føler meg hjelpesløs, håpløs og ikke bra nok.

Hvem vet, kanskje det er så enkelt som at jeg ikke fortjener å ha gode mennesker i livet mitt. Mindre gode mennesker i livet mitt. Kanskje jeg rett og slett ikke er ment for å ha noen.

Tiden vil vel vise hva som skjer. Nå skal jeg prøve å få meg litt søvn. God natt!

Utslitt

Jeg må først beklage for et så langt opphold mellom blogginnleggene. Den siste tiden har jeg vært mye borte, både i Sverige på bilcross og i Hønefoss på bilcross i tillegg til skuespilløvinger og andre ting. Etter å ha vært tilskuer på en spennende damelandsfinale i bilcross på lørdag dro jeg til Oslo. På søndag gikk jeg, mamma, Jesper og Geir for å se på dyrene på en gård ikke så langt unna her jeg bor. Jeg klappa både mammahest og føll, var redd for høner og ble god venn med flere griser. Jeg elsker dyr!

Etter gårdsbesøk gikk vi hjem og bakte boller. Bollene ble supergode! I dag var det også første skoledag, som de fleste garantert har fått med seg. Jeg begynte ikke før 12 og det var deilig. Nervøs som et annet spetakkel og skjelven som bare det planta jeg meg på både busser og tog og fikk kommet meg til skolen i god tid. Dagen begynte med velkomsttale av rektor før vi ble leda til de forskjellige klssene. Det var 62 stykker som hadde kommet inn på IKT-servicefag på Kuben Videregående i år og av alle som møtte opp i dag tror jeg vi var hele fem jenter. Haha! Vi ble delt inn i fire grupper som vi skal forholde oss til resten av uka. På mandag får vi vite de endelige klassene og kontaktlærerene vi skal være med resten av året. Vi gjorde ikke stort mer enn å få informasjon både muntlig og skriftlig i dag, likevel er jeg dødssliten og har forferdelig vondt i hodet etter dagen.

Her ser dere dagens outfit, både genser, bukse og kjede er faktisk fra Kappahl! Utrolig at jeg faktisk fant klær jeg likte der, handler sjeldent på den butikken. Men i alle fall, etter skolen fikk jeg gjort litt shoppingterapi. Jeg fikk svidd av mer enn nok kroner på litt nye klær og sminke og ikke minst skoleutstyr. Jeg var veldig sliten og tankefull etter skolen, jeg ble faktisk ikke kjent med noen nye i dag og jeg er fortsatt nervevrak for det året her. Jeg begynner å føle meg veldig alene nå, jeg har ingen venner her i Oslo, kjenner ingen på skolen og snakker heller ikke med spesielt mange hjemmefra. Jeg følte meg veldig hjelpesløs tidligere i dag og hadde mest lyst til å gi opp alt sammen og dra hjem til pappan min i Knappum og grave meg ned i senga mi der. Men jeg kan ikke gi opp allerede nå, jeg får prøve noen uker til og se hvordan ting utvikler seg først. I morgen skal jeg tilbake på skolen og jeg aner ikke hvordan jeg skal komme meg dit. Kollektivtransport er ikke helt mitt sterkeste felt enda. Jeg kommer meg fra Holmlia og til sentrum, også tilbake, men rutene fra sentrum til Økern hvor skolen ligger er mer kompliserte for meg. På onsdag har jeg bare en samtale med lærer og mamma, ellers har jeg fri. Vi har fått en liste over skoleutstyr som vi må ha, så onsdagen går nok til å lete etter det siste som jeg mangler etter i dag. Etter en nesten-fridag på onsdag er det bare torsdag og fredag igjen av uka, og fredag etter skolen reiser jeg hjem til Solør. Nå skal jeg snart ta natta etter en fruktig kveldsmat!

Har deres første skoledag vært bedre enn min?

IKEA-tur og kyllingsalat

Utrolig nok er det faktisk folk som klikker seg inn på bloggen min når jeg faktisk oppdaterer, folk som har interesse av å se hva jeg bedriver dagene mine med her. Det er jo alltid veldig koselig med sånne tilbakemeldinger! I dag har jeg sovet lenge, for så å kose senga hele dagen. Etter mamma kom hjem fra jobb sto jeg opp og spiste middag sammen med henne. Dette endte opp med en spontantur til IKEA for å kjøpe inn litt møbler og pynt til rommet mitt. Vi kom faktisk på god vei og mangler ikke så mye nå, faktisk kun noen hyller og en stol. Og så klart litt pynt og dilldall til hyllene mine. Jeg viser dere innkjøpene senere da vi ikke har fått skrudd sammen møbler og hengt opp ting enda, det er jo alltid kulere å se tingene i bruk, derfor skal jeg heller vise dere rommet mitt her når det meste er på plass.Nå sitter jeg mett og god i senga mi etter å ha inntatt en deilig kyllingsalat til kveldsmat, sammen med en boks ramløsa, altså svensk farris. Det er så godt! I morgen skal jeg gjøre litt siste-liten shopping før jeg skal hjem på onsdag. En ny øyebrynsblyant trengs, ellers skal jeg se etter et fint, høytlivsskjørt, ensfarget, gjerne svart. Og som ikke koster mer enn jeg får inn på kortet mitt i løpet av et år. Vi får se hva det blir til. Nå skal jeg snart la hodet finne puta. Vi snakkes ♥Kuben videregående 2013/14

I går gjorde jeg ikke stort mer enn å sove, se på tv og spise. Jeg var en liten tur i sentrum for å ha noe å finne på, kjøpte meg te og litt mat og tok bussen hjem igjen. Gud hvor slitsomt det er med fulle busser, spesielt når man ikke får sitteplass. Hver gang jeg har kjøpt noe de siste dagene har jeg bedt til Gud om sitteplass mens jeg har stått på busstoppen og ventet. Det er jo et stunt i seg selv å la meg stå på bussen med min balanse og med handleposer, veske og mobil i hendene samtidig er det ikke spesielt mye tryggere.

I dag kommer mamma, Geir og Benjamin hjem igjen og jeg har ingen aning om hva jeg eller vi skal finne på i kveld. Spreke som de er har de vært på en liten ferietur hvor de har vært på Preikestolen, så de er vel slitene når de kommer hjem. Mulig jeg tvinger de til å bli med meg på en runde med brettspill i kveld i og med at jeg ikke har venner her i Oslo. Siden det er lørdag vurderer jeg også en tur på butikken for sjokolade og en pose potetgull, altså for å "lovlig" spise drittmat, noe jeg uansett har gjort tidligere i uka også.

I går fikk jeg også en melding på telefonen om at de onsdag den 7. åpner skolen jeg skal gå på for muligheten til å se litt rundt før skolestart. Jeg skal jo gå på IKT-servicefag på Kuben videregående, noe jeg er veldig spent på. Det vil si at jeg blir værende i Oslo til onsdag. Mulig jeg også sniker meg til en tur i Karl Johan den dagen for å se om jeg kanskje kan få et glimt av Mary-Kate og Ashley Olsen. Jeg var verdens største fan av de jentene før, jeg skrev faktisk skoleoppgave på et utall sider om dem i 7 klasse. Køene i byen da er vel uutholdelige, men det er mulig jeg tar sjansen på å ta en tur før jeg setter nesa mot Flisa igjen onsdag kveld. Torsdag morgen er det opp og hoppe for enda mer reise og nesa mot Høljes, det blir koselig.

Nå skal jeg slenge på meg klær og hive meg ut døra så jeg rekker bussen som går om ca 20 minutter, fikk et skikkelig frappe-sug og vann i munnen av en youtubevideo så jeg må nesten en tur på starbucks. Stakkars mennesker som må legge sine øyne på meg i dag. Jeg har ikke ork til å prøve å se noe penere ut enn jeg egentlig er, så det får være hva det vil. Snakkes senere søtinger!

Facelook: red lips

Nå har jeg akkurat kommet hjem igjen etter å ha fulgt dagens besøk til Holmlia Stasjon så han skulle komme seg hjem. Snill som jeg er har jeg laget middag i dag, vårruller og salat. Som den dårlige bloggeren jeg er har jeg hverken planer om å legge ut bilde av maten, og jeg tok ikke engang bilde av den. #FY! Ellers har jeg vært en tur i sentrum i dag, fått svidd av noen kroner der også. Jeg kjøpte meg en veske, øyevipper, dipliner, en stygg neglelakk og ny piercing. Piercingen var nydelig og kosta litt mer enn jeg egentlig burde brukt på en piercing i dag, men pyttpytt.


Mens jeg var i byen måtte jeg så klart en tur innom starbucks for å kjøpe mocca frappe, love of my life. Det er så godt! Og sinnsykt dyrt også, men det er vel på en måte verdt det. Tør nesten ikke å tenke på hvor mye penger jeg faktisk har brukt på frappe siden jeg kom hit, er vel rundt 200 kroner bare på det. #blakk


Åh, for en sinnsyk kvalitet på bildet over! Sorry for det, burde vel rote fram igjen laderen til speilrefleksen om jeg skal fortsette å blogge, men lat som jeg er så er det stress å lete. Har ikke sett noe til den på flere måneder dessverre, så den er vel oppspist av løse lufta.Her ser dere også en liten smakebit av hva jeg hadde på meg i dag. Elsker leppestift og rødt er jo så fett, dessverre har jeg en tendens til å glemme å ta med meg leppestiften når jeg bruker det, så det varer jo ikke spesielt lenge utover dagen. Smykkene mine er jeg usikker på hvor er fra, det er kombinert et gammelt kjede og et nytt som jeg kjøpte her i Oslo i går. Tunellene i ørene er kjøpt på en butikk i Charlottenberg i Sverige og jeg elsker dem! Nå skal jeg glane litt mer på TV før jeg tar kvelden. Om noen jeg kjenner er innom Oslo må dere gjerne sende en melding om dere vil møtes, kjenner jo så og si ingen her så er ikke så mye å gjøre.

Untill next time ♥

Gold, streetart og lasagne

For øyeblikket sitter jeg godt plassert i senga mi med pc på fanget og solør radioen over høyttalerene. Jeg befinner meg i Oslo for tiden, her har jeg vært siden lørdag og jeg er fortsatt usikker på når jeg vender nesa hjem igjen. Jeg har hatt noen fine dager her fram til nå og Silje har vært her med meg i tillegg til at jeg har møtt flere andre, søte mennesker. Oslo er deilig når man har noen å være med, det er jo så mye mer å finne på her enn hjemme. Bare å kjøpe en frappe på starbucks og finne en trapp eller et gatehjørne i Karl Johan og sette seg der for å skravle og se på mennesker er koselig.


Her fikk Silje til slutt tatt bilde med en av de levende statuene som har plassert seg rundt om kring i byen. Snakk om små gleder i hverdagen, jenta fløt jo over asfalten etterpå, så blid og fornøyd! Det samme gjorde hun etter å ha gitt noen kroner til en stakkars narkoman tigger i Karl Johan. Med tårer i øynene på grunn av hunden som tiggeren hadde med seg strålte hun etter å ha sluppet noen kroner i koppen hennes. Hverdagslykke!


Det er så sinnsykt mye kult og pent å se på rundt i Oslo. For noen dager siden møtte jeg min x-kjæreste som også har bosatt seg i Oslo nå (ja, det går fint an å være venner til tross for et tidligere forhold) og det bildet her er tatt ikke så langt unna der han bor. Kvaliteten er vel ikke den beste, men det stedet her ble jeg sinnsykt fascinert av. ♥Streetart♥. Faktisk lagde de disse taggene mens vi sto å så på. Senere kom vi tilbake og her var de ferdige. Tydeligvis tagger de her ofte og det går ikke mange dager mellom hver gang hele veggen har nytt motiv, fantastisk!


I går kveld var jeg på lillebror sin fotballkamp. Der møtte jeg også pappa som har vært noen dager i Oslo mens lillebror har spilt Norway Cup, og vi dro en tur på Santinos hvor jeg koste meg med fantastisk lasagne og cola på glassflaske. Etter det var jeg med pappa en tur på hotellrommet hans og koste meg fantastisk mye med å bare sitte i senga og se på TV. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg elsker hotellrom!


Må forresten før jeg avslutter innlegget anbefale dere å smake på denne! I går kveld dro jeg med meg en flaske hjem rett og slett fordi at selve flaska var så søt at jeg bare måtte smake. Til min store lykke var også drikken god, så denne blir jeg vel å drikke litt av tenker jeg. Det er grønn te med honning, og det er mye bedre enn det høres ut som, haha. Jeg merker at blogglysten er større mens jeg er i Oslo, her har jeg faktisk noe å skrive om. Jeg vurderer å prøve å sette meg inn i en blogghverdag igjen, nå som jeg faktisk er i Oslo og har ting å skrive om og vise dere. Kunne dere tenke dere å følge meg gjennom bloggen framover?

Snakkes ♥